RECA GROUP LABELS HANGTAGS PACKAGING

reserved area

Reca Group

A detail here, an accessory there; are the little touches that make all the difference. This is Reca Group’s philosophy in its search for the unique, the personal and the exclusive. Labels, hangtags, and packaging; whether simple or elaborate, they are defining a brand.

Il dettaglio, l’accessorio, quel particolare che fa la differenza. Da qui parte Reca Group, dalla ricerca di ciò che è unico, personale, esclusivo. Etichette, cartellini, fino ad arrivare al packaging del prodotto: elaborati o essenziali, comunque simboli di appartenenza e di identificazione di un brand.

facebook vimeo pinterest instagram tumblr

 

contact

Copyright © 2017 RECA GROUP
VAT/P.IVA IT02585880368

  • Architecture
  • Art
  • Calendar
  • Cinema
  • Design
  • Food
  • music
  • Reca Group
  • Travel

Haute couture architecture,
A NEW LOOK FOR LOUIS VUITTON

Jun Aoki’s Japanese Studio designs a new exterior for the Tokyo Vuitton store

TOKYO

The Louis Vuitton showroom in Tokyo flaunts a new facade. The building’s exterior has recently been dramatically refurbished by the celebrated Japanese architect Jun Aoki. Situated in Ginza, the building now shows off a geometric openwork outer skin, inspired both by the brand’s monogram and the traditional local Edo-Komon garment, as well as evoking Art Deco. This aluminium structure half disguises the underlying reinforced cement structure behind a playfully elegant camouflage which creates a perpetually iridescent effect: during the day its curved surfaces reflect the light in a thousand different ways, and by night a LED backlighting system transforms the building into a huge decorative lantern.

 

Lo showroom Louis Vuitton di Tokyo cambia vestito. La pelle dell’edificio è stata infatti recentemente riprogettata dal celebre architetto giapponese Jun Aoki. Posto nel distretto di Ginza, oggi l’edificio sfoggia un rivestimento a traforo geometrico che trae ispirazione dal famoso monogramma griffato, oltre che dal tradizionale abito locale Edo-Komon, e lancia un esplicito richiamo al periodo Art Decò. La struttura di alluminio, che cela il sottostante cemento armato in un gioco di elegante camouflage, è responsabile di un perpetuo effetto cangiante: le superfici ricurve riflettono infatti diversamente la luce del giorno, mentre durante la notte la retroilluminazione al LED trasforma l’immobile in una immensa lanterna ricamata.

 

 

www.aokijun.com

jun-aoki-louis-vuitton-matsuya-ginza-japan-designboom-04

jun-aoki-louis-vuitton-matsuya-ginza-japan-designboom-02

jun-aoki-louis-vuitton-matsuya-ginza-japan-designboom-01

jun-aoki-louis-vuitton-matsuya-ginza-japan-designboom-06

jun-aoki-louis-vuitton-matsuya-ginza-japan-designboom-03

jun-aoki-louis-vuitton-matsuya-ginza-japan-designboom-05

3 dicembre 2014

close